17 січ. 2021 р.

Книжковий бенефіс "Пригоди з присмаком меду"


18 січня - день Вінні Пуха!!!


           Чудовий день! 18 січня 1882 року в Лондоні народився письменник Алан Мілн.
Це саме він подарував світу Вінні-Пуха!


Ведмедик отримав ім'я від однієї з реальних іграшок Крістофера Робіна, сина автора. Так само були вигадані й інші персонажі: маленький Паць, віслюк Іа-Іа, Кенга, Кролик. До речі, ці іграшки Крістофера Робіна зберігаються у дитячому відділі Нью-Йоркської публічної бібліотеки. У Великобританії охають та ахають з цього приводу, вважаючи подібний стан речей втратою культурної спадщини.


Добрий та трохи незграбний ведмедик спроможний навчити дітей та дорослих досить простим, але важливим істинам. І робить це з гумором! 


Це книга про дуже прості, але важливі речі. Передусім про дружбу і те, як взаємодіяти з іншими, аби не бути самотнім. У ній багато крутих фраз. Наприклад, навіть початок книги – «Давним-давно, здається, минулої п’ятниці...». А ще, коли Вінні приходить у гості до Кролика, стукає у двері і запитує, чи є хтось удома, а той відповідає: «Вдома абсолютно нікого!» 
Або ось це: – Який сьогодні день? – Сьогодні – сьогодні. – Мій улюблений день! 

«Вінні-Пух» - це своєрідна машина часу. Читаєш – і чуєш, як мама торохтить тарілками на кухні, пригадуєш запах яблука, яке їв, коли читав книгу вперше. Така історія є в кожного дорослого – і через це книга не втрачає актуальності. Це дуже добре виписана і дотепна історія, у якій в окремих деталях кожен може впізнати себе. Кожен може бути Іа-Іа, наляканим Пацем або навіть Тигрою – коли у тебе забагато енергії. Одне з завдань літератури – розкривати внутрішні події. Власне, книга Мілна детально розповідає про це: як. наприклад, зі звичайного ходіння навколо дерева по своїх же слідах можна зробити пригоду.

Немає коментарів:

Дописати коментар