11 січ. 2021 р.

Книжкова виставка "Північне сяйво" (до 145-річчя від дня народження Джека Лондона)


Серед видатних американських письменників Джек Лондон (справжнє ім'я — Джон Ґри́фіт Че́йні) відомий чи не кожному українському читачеві. Народився письменник 12 січня 1876 року в Сан-Франциско, де і пройшло його дитинство. Джек часто відвідував бібліотеку та був частим відвідувачем. У 13 років закінчив початкову школу та до старшої не зміг поступити через відсутність коштів.
З 15 років почав працювати на фабриці. Постійне недосипання, втома й бажання хоч одного ранку відпочити і не піти на остогидлу роботу через роки спонукає всесвітньовідомого письменника на створення пронизливого і сильного оповідання "Відступник".
Юність Джека припала на часи економічної депресії і безробіття, матеріальне становище родини все гіршало. До двадцяти трьох років він перемінив безліч занять. У 1893 році Джек Лондон узяв участь у літературному конкурсі газети "Сан-Франциско колл". Його нарис "Тайфун біля берегів Японії" зайняв перше місце й приніс авторові перший гонорар, це спонукало серйозно задуматися над подальшими перспективами. Він написав багато творів, і деякі з них стали найпопулярнішими:
  • Жага до життя
  • Біле Ікло
  • Мартін Іден
  • Поклик предків
  • Морський Вовк
Подальше життя талановитого юнака пов'язане з інтенсивною самоосвітою і нещадною творчою роботою, спрямованою на опанування тяжкої письменницької діяльності, вироблення особистого стилю. Джек Лондон зазнав багато труднощів у житті. Усього досягає завдяки власному розумові, волі, наполегливості. Такі ж і його герої.

Немає коментарів:

Дописати коментар