16 січ. 2021 р.

Аудіорозповідь: України сміливі сини. Кіборги - герої, що не вмирають

 16 січня ми відзначаємо День пам'яті  українських військових, захисників, "кіборгів", які 242 дні боронили будівлю Донецького аеропорту. Усі вони були добровольцями.

У книгах «кіборгами» називаютьлюдей, зі штучно збільшеними фізичними чи розумовими здібностями: вони мають надвелику силу, посилене чуття, компютерний мозок, або вбудовану зброю. 

Слово кіборги у значенні захисники Донецького аеропорту вперше вжив проросійський бойовик. Він намагався пояснити, чому передові загони російсько-терористичних військ у всеозброєнні не можуть взяти Донецький аеропорт, який захищає кілька десятків українських військових зі стрілецькою зброєю.

Українські кіборги - символ стійкості та незламності. Загальну кількість військових, що захищали аеропорт назвати важко. Проте, точно відома кількість загиблих – 100 воїнів, у тому числі 4 зниклих безвісти. Нехай пам'ять про них завжди житиме у наших серцях!

У відео використано уривки з книги "Герооям Слава" Олени Білозерської та Майї Ключової. Відеомонтаж та озвучування - О. Водарська.




Немає коментарів:

Дописати коментар