11 квіт. 2022 р.

День періодики : "Найцікавіші газети і журнали для вас, діти!

  (В рамках Всеукраїнського тижня дитячого читання - 2022 під гаслом "НАЦІЯ, яка ЧИТАЄ - НЕПЕРЕМОЖНА!")

Дорогі читачі!

Кожен день у бібліотеки, установи й усі будинки приходять свіжі періодичні видання-газети і журнали. З яких ми дізнаємось про різні події і новини, які відбувались у нашій країні і країнах світу. Разом з пресою до нас в гості приходять цікаві люди: письменники і поети, художники, актори, музиканти і композитори, винахідники і науковці, мандрівники, політичні діячі та інші. 

Звідки ж газета так швидко дізнається новини? 

В усіх куточках світу є кореспонденти, які уважно слідкують за подіями про найважливіші і найцікавіші негайно повідомляють. По радіо, телефону приходять до редакції новини і наступного дня вони з'являються у пресі. Газети і журнали друкують великим тиражем, тому одночасно їх читають мільйони людей.

Над періодичними виданням працює багато людей- це кореспонденти, редактори, художники, дизайнери, друкарі та інші. Готові видання в різні куточки світу розвозять машини, потяги, літаки.

Чому газети і журнали називають періодикою, або періодичними виданнями?

"Періодика" - це грецьке слово, що значить "той, що знову приходить, наступає або повертається". 

Газети і журнали друкують через певний період часу. Є газети, які виходять щодня,  їх так і називають - щоденні. Є газети і журнали, які виходять один раз на тиждень -тижневик. Деякі газети виходять один раз на два тижні, і навіть один раз на місяць.

Періодичні видання- це газети, тижневики, журнали, наукові записки, альманахи. 

Протягом дня бібліотекарі знайомили читачів з газетами і журналами, які надходять у бібліотеку, розповідали  чому їх називають періодичними виданнями? Що означає слово "газета", коли з'явились перші журнали та ін. 
















Немає коментарів:

Дописати коментар