14 бер. 2023 р.

День українського добровольця

 

Сьогодні, 14 березня, ми вшановуємо всіх тих,  хто боровся і продовжує боротися за суверенітет, волю і соборність рідної України.


Ця важлива дата  була прийнята Верховною Радою України у 2017 році. Вона нагадує про героїзм захисників та захисниць незалежності рідної Батьківщини.

   14 березня було обрано не випадково. В цей день у 2014 році на тренувальну базу в Нових Петрівцях з Майдану Незалежності рушили перші 500 бійців-добровольців Самооборони Майдану для формування першого добровольчого батальйону. Вони вирушили на схід України – на захист нашої держави та її суверенітету.

 Цей день встановлено і  для того, щоб ми пам'ятали, через що довелося вже пройти нашій країні і через що вона проходить  зараз -  повномасштабну збройну боротьбу з російським агресором за власну незалежність і територіальну цілісність. Завжди, у всі періоди нашої історії, знаходилися сильні і відважні люди, які добровільно брали зброю до рук і ставали на захист України. Сьогодні добровольцем став увесь український народ: військові, медики, волонтери, аграрії, водії, вчителі та інші люди об'єдналися заради того, щоб боротися з російськими окупантами.

Слава Україні!

Героям слава!

Немає коментарів:

Дописати коментар