16 вер. 2022 р.

Осінній книгопад

 🍂 В прохолодну осінню погоду дуже хочеться закутатися в тепле одіялко, зігрітись улюбленим напоєм🫖☕️ і читати, затамувавши подих, смакуючи сторінку за сторінкою📚📖

То що ж почитати, якщо осінь на душі і за вікном? 🍁 Ми підготували книжкову добірку на будь-який смак: дітям, підліткам і їх батькам. Ці книги, що так чи інакше пов’язані з осінню.


    Оксана Лущевська «Друзі за листуванням»


У далекiй заокеанськiй країнi, в англомовному таборi для дiтей з усього свiту українська дiвчинка Ксеня знаходить собi вiрного друга Ерiка - американського хлопчика, з яким, виявляться, так багато спiльного, так легко i радiсно, що взагалi не хочеться розлучатись. Але канiкули не можуть тривати вiчно. I чим наповнити розлуку? Хiба що листами.


Володимир Рутківський «Бухтик з тихого затону»

У лісовому санаторії захворіла дівчинка Оля. І щоб її хоч якось втішити і допомогти їй швидше одужати, хлопчик Сергійко з друзями вирішують придумати для дівчинки захопливу казку, і населити її чарівними істотами, які не дадуть дівчинці сумувати. Таким чином, хлопчик вигадує милого і доброго казкового Бухтика, який є точною копією іграшки Олі, що дісталася їй від батька.
Але діти навіть не могли собі уявити, що вигадані ними створіння на зразок русалок, водяників, лісовиків і дивного Бухтика оживуть не тільки в їх фантазіях, але і в реальному світі.

               Роальд Дал «Фантастичний містер лис»


Фантастичний містер Лис» — відома повість Роальда Дала про хитромудрого Лиса, який щовечора крадькома забігає по черзі до трьох противнючих фермерів за харчами для своєї родини. І ось фермери розробили план, як — БАХ! БАХ! БАБАХ! — застрелити містера Лиса. Та коли вони вже думали, що містер Лис ніяк не зможе врятуватися, у нього визрів свій фантастичний план...

Алла Рогашко «Осіннє Рондо місячної ночі»


Осіннє Рондо місячної ночі" - яскрава і зворушлива історія любовної одержимості, що творить чудо. Люди віднаходять своє минуле, переступаючи через морок часу. Люди, що вірують у любов, врешті відшукують її поміж майже повсюдним мерехтінням байдужих сердець і облич.

Мар’яна Савка «Казка про Старого Лева»


Старий Лев, втомившись володарювати, оселяється у славному Львові, у чудовій мансарді з вікнами на площу Ринок. Одного разу під час дощу стеля його помешкання починає текти – без ремонту не обійтися, і Старий Лев просить допомоги у своїх найближчих друзів – Крокодила, Слона та Жирафи. Щойно друзі прибувають до Львова, з ними стаються дивовижні історії... Ця віршована казка –справжня візитка міста Львова, де ледь не щодень стаються дива.

Наталя Гук
 «Книга історій та рецептів смачного настрою»


Як приготувати гарний родинний настрій на вечерю? Найкраще в склянку розуміння додати дві жменьки теплоти, усе ретельно вимішати з великою порцією терпіння, здобрити усмішками та жартами, вкинути дрібку оптимізму, плеснути бадьорості й щедро посипати любов‘ю. Не боячись розплескати, розлити по найкрасивіших бокалах та швиденько подавати на стіл. А якщо ви захочете порадувати рідних ще й смаколиками - до вашої уваги найщиріші пропозиції з «Книги історій та рецептів смачного настрою».

«Весела прогулянка»


Джессіка Гаунсенд «Невермур»


Щоб не сталося в окрузі, навіть якщо на вулиці пішов град, винуватицею завжди вважають Морріган Кроу. І все через те, що вона вибрала дуже невдалий день для того, щоб з'явитися на світ. Прокляття дня її народження позбавить її життя, коли дівчинці виповниться одинадцять років. Але, несподівано, на порозі виникає таємничий Юпітер Норт, і відводить дівчинку в безпечне місце, в секретне, магічне місто під назвою Невермур.
Саме там Морріган розуміє, що її було обрано, щоб змагатися за місце в найелітнішому закладі міста. Але, потрапити туди виявилося не простою справою. Дівчинку чекають чотири складні випробування і сотні суперників, які наділені незвичайними, специфічними талантами.


Редьярд Кіплінг «Ріккі-Тіккі-Таві»


Рікі-Тікі-Таві - молодий мангуст, головний герой оповідання. Під час повені потоком води його забирає від батьків. Отямившись, він опиняється в саду будинку, де живе сім'я англійців. Захистивши їх сина Тедді від отруйної змійки, Рікі-Тікі-Таві відразу ж стає їх другом. Він досліджує будинок і сад, знайомиться з їх мешканцями.
Захопливі пригоди сміливих і винахідливих героїв допоможуть малюкові дізнатися про великі і загадкові закони природи, про вірність та справжню дружбу.


Богдан Мельничук 
«Земні пригоди Ультрика»


«Теплі історії про дива коханих і рідних»


У книжці зібрані короткі оповідання й ліричні замальовки різних авторів, об’єднані теплим настроєм, затишком і позитивом. Автори розповідають про найрізноманітніші дива у житті їхніх персонажів, як от диво пізнання Бога чи диво дружби бізнес-леді з бідним хлопчиком, що збирає пляшки біля смітників; про диво кохання з першого погляду чи трепетної подружньої любові аж до старості; про зцілення серця домашнім затишком, ковтком пахучої кави або прогулянкою улюбленим містом; про найрідніших на світі людей і про те, як бути щасливими.


«Теплі історії: він і вона»

Кохання – вічний дар, життєдайна основа. Палке, пристрасне, лагідно-ніжне, таке, що спопеляє до тла й дарує крила.

У книжці "Теплі історії. Він і Вона" подано низку оповідань, етюдів і замальовок різних авторів. Перед читачем розкриється чарівний калейдоскоп емоцій та вражень – від тремкої зав’язі знайомства чоловіка та жінки аж до потужної рушійної сили почуття, пронесеного крізь часопростір.





Немає коментарів:

Дописати коментар