30 черв. 2021 р.

Інтернет-тренінг "Безпека дітей в інтернеті"


Інтернет – це цікавий та захоплюючий світ, який дозволяє вам дізнаватись про світ цікавого, спілкуватись з людьми в різних кінцях світу, грати в цікаві ігри та ділитись з іншими своїми думками та захопленнями. Але як і в любому іншому світі в Інтернеті є свої правила, яких треба суворо дотримуватись, для того, щоб уникнути неприємних та небезпечних ситуацій.
У 2011 році було проведено Всеукраїнське широкомасштабне дослідження "Рівень обізнаності українців щодо питань безпеки дітей в Інтернеті". Детальне дослідження вперше було проведено в Україні. 
Ключові  результати:
96% дітей-користувачів Інтернету віком від 10 до 17 років не знає про небезпеки в мережі
52% дітей виходять в Інтернет передусім для спілкування у соціальних мережах
44% дітей знаходяться у потенційній зоні ризику(розміщують особисту інформацію) і вже були в ризикованих ситуаціях (ходили на зустріч з віртуальними знайомими)
Дослідження показало що чим дорослішою стає дитина, то більш безтурботно вона починає поводити себе в Інтернеті.

Інтернет - дуже потужний ресурс, який приховує досить багато небезпек як для дітей, так і для дорослих. Знання цих небезпек дозволить їх уникнути. Ми підготували для вас список інтернет-загроз. Прислухайтесь до них і зробіть висновки.
Кібер-хуліганство - термін, який використовується для того, аби описати інформаційні атаки на дитину через Інтернет. На відміну від традиційного хуліганства, якого дитина може уникнути, знаходячись дома, стати жертвою кібер-хуліганства можна й у власній квартирі.
Грифери - це інтернет-шахраї які заважають учасникам будь якої онлайн гри спокійно грати. Вони періодично пошкоджують ігрових персонажів, блокують певні функції гри та викрадають як персонажів, так і їх віртуальне життя.
Фішинг - технологія Інтернет-шахрайства, розроблена з метою крадіжки конфіденційної інформації. Різновидами її є поштовий фішинг (отримання листа від "державної установи" або "банку" із вимогою повідомити особисті дані) та онлайн-фішинг (створення копії відомих сайтів та інтернет-магазинів з метою обманювання покупців).
Спам - це масова розсилка комерційної, політичної та іншої реклами або іншого виду повідомлень особам, які не мали бажання їх отримувати. Метою розповсюдження підроблених повідомлень є отримання від споживачів таких особистих відомостей: власного імені, номер мобільного телефону й адреси, пароля або PIN-коду, номера банківського рахунку, номер та код валідації кредитної картки. Таке повідомлення, зазвичай маскується під офіційниї лист від адміністрації банку.

Немає коментарів:

Дописати коментар