18 серп. 2020 р.

Соборна. Вільна. Незалежна

 24 серпня Україна відзначає 29-річчя  Незалежності. 

 З нагоди свята згадаймо тих, хто захищає українські землі на сході держави. Тих, завдяки кому ми можемо жити мирним життям. 


Думаєте, герої живуть десь далеко чи бувають лише у фільмах? Або їх створюють письменники, описуючи неймовірні, карколомні пригоди? Ні! Герої живуть серед нас. Просто часто зовні вони нічим не вирізняються, а про свої подвиги розповідати не дуже люблять.

 Про такі недитячі слова, як "війна", "позивний", чи "військовий" читайте у книзі "Героям слава!"

Звідки взялися позивні?

"На війні не прийнято називати один одного на ім'я: це незручно, бо Микол чи Сашків в одному підрозділі може бути і троє, і п'ятеро, і навіть більше. Та й ворогу не варто знати справжніх імен солдатів. Тому вони вигадують для себе позивні. Їх легко запам'ятати, точно не буде плутанини з іменами, а супротивника, в разі чого це лише зіб'є з пантелику. Часто-густо для позивних беруть назви тварин..."

Для військових найцінніша - дитяча підтримка.

"...Дорогоцінний скарб для нас - дитячі малюнки з різних куточків України. Це чи не найцінніше, що ми отримували через волонтерів. Бронежилети і медикаменти рятували нам життя, а дитячі малюнки і щирі слова лікували наші душі. Ми їх розвішували на стінах наших землянок і бліндажів. Якось на одному такому малюнку хлопчик Микола написав свій номер телефону. І ми вирішили відписати йому СМС із подякою. А підписалися: Кіт, Бобер, Лис, Вовк і Змій. 
Швидко прийшла СМС-ка у відповідь: "Ого, та у вас там цілий зоопарк!"




Немає коментарів:

Дописати коментар