13 лют. 2013 р.

"Виготовлення різдвяного ангелика".

29.01.2013 року в приміщенні бібліотеки відбувся майстер-клас : "Виготовлення різдвяного ангелика".
 Плетемо ангела за допомогою бісеру!
   Ми вирішили присвятити наш сьогоднішній майстер-клас даній темі. В нашому неспокійному житті ангел-хранитель нам потрібен завжди. Отже, якщо ви згодні, тоді сьогодні ми плетемо ангела за допомогою бісеру . Для створення ангела нам потрібно:





  • намистина діаметром 10 мм
  • білий і золотий бісер;
  • дріт діаметром 0,2;
  • шовкові або капронові нитки для волосся.

  •   
    Візьмемо дріт довжиною 150 см і починаємо плетіння за схемою 12.1. Перший ряд складається з 18 бісерін, в кожному наступному ряду виконуємо збавляння по 1 бісеринці з кожного боку.



    Таким чином, 17-ий ряд буде складатися всього з двох бісеринок.

       Далі плетемо в зворотному порядку. Вісімнадцятого ряд у нас також складається з двох бісерин, в наступних рядах робимо зворотні додавання до тих пір, поки в ряду не буде 18 бісерин. Згинаємо навпіл по лінії БД, і зшиваємо крайні бісерини по лініях АБ і СД. Додамо сукні округлу форму, використовуючи олівець.

       Тепер приступимо до голови. Зробимо пучок з ниток довжиною 10-15 см. Перпендикулярно кладемо пучок на середину дроту (70 см). Потім дріт перегинаємо навпіл і щільно обмотують нитки. Дріт обома кінцями вдягають в намистину. Голова готова, кріпимо її до плаття. У нас залишилися два кінці дроту. На них ми будемо плести ручки нашого ангела.
      Нам залишилося зробити крила. Для цього візьмемо дріт довжиною 50 см. Плетіння здійснюємо за схемою білим або золотим бісером. Отримані крила кріпимо до сукні. При цьому можна змінювати форму крил.





















                                      
      От і все! Наш янголятко готовий!

    2 коментарі: