12 квіт. 2021 р.

Книгосфера "Огляд книжкових новинок"

Неабияке задоволення приносять нові книги, котрі надходять у бібліотеку. Це завжди радість для наших юних відвідувачів. Пропонуємо ознайомитись з новинками, які зацікавлять читачів будь якого віку і будь якими уподобаннями.

  • Джеф Кінні - автор серії бестселера "Щоденник слабака", шестиразовий лауреат премії Nickelodeon Kids Choise, відомий американський творець популярних ігор, дитячий письменник і карикатурист.. Всі головні книги — це щоденники головного героя Грега Гефлі . Як і годиться для щоденника підлітка, книги наповнені простими малюнками щоденних пригод Грега.

З моменту публікації першої книги, серія "Щоденник слабака" вже понад 500 тижнів у топах оглядів серій дитячих книг! Книжки продано загальним тиражем понад 200 млн примірників, перекладено на 59 мов.



  • Сергій Гридін - дитячий український письменник. Працював директором Здолбунівської міжрайонної виконавчої дирекції фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності а пізніше директором рівненського фестивалю «Дивокрай». Служив у зоні АТО. Писати почав після однієї з перевірок на роботі.
У своїй новій книжці «І паралельні перетинаються» він не боїться чесно і відверто проговорювати болючу для суспільства тему підліткового самогубства і вплив на свідомість хлопців та дівчат «груп смерті» у соцмережах… Герой повісті Роман через непорозуміння з батьками і прикрощі в школі намагається звести порахунки з життям. Отямившись у лікарні, хлопець переосмислює свій учинок і усвідомлює, що є заради чого жити.




  • Маріанна Дюбук - дитяча письменниця та ілюстраторка, народилася в Монреалі, проживає у Квебеці. Навчалася у Квебецькому університеті у Монреалі, де вивчала графічний дизайн.

Одного дня білка Отто знайшов біля своєї хатки чудернацьку шпичасту кулю, з якої вилупилося маленьке волохате створіння. Отто прихистив химерного волохатика, сподіваючись, що скоро відшукає його маму.
«Я не твоя мама» — книжка-картинка канадської письменниці та ілюстраторки Маріанни Дюбюк. Мила та жартівлива історія про дружбу і піклування для дітей та дорослих.






  • Анна Пунсет - іспанська письменниця, авторка дитячих книжок, професійна читачка і консультантка. Написала серію книг "Клуб червоних кедів".
Серія «Клуб червоних кедів» налічує 15 книг і ще продовжується. Вона виходить в Україні, Литві, Польщі, Бразилії, Італії, Франції, Німеччині й Туреччині. Вона розповідає про чотирьох подруг, що вирішують створити свій клуб — з власними правилами і знаковими для них червоними кедами, які обіцяють носити повсякчас.








  • Олександр Зубченко - український письменник. У 2009 році розпочав роботу над історичним пригодницьким романом «Перемагаючи долю», що отримав відзнаку у конкурсі «Коронація слова» у 2011 році та став номінантом у категорії «Дитяча книга року BBC». У 2017 році вийшло перевидання роману «Перемагаючи долю. Під чужим небом» і продовження «Перемагаючи долю. Козацьке щастя». 2018 року вийшла заключна частина трилогії «Перемагаючи долю» — роман «Повій, вітре!».

У цих романах – історія про кохання, непідвладне часу і відстані; історія про дружбу попри усі перешкоди та готовність рятувати близьких навіть зі смертельної небезпеки; історія про жагу до життя, а понад усе – щира любов до рідної України.





  • Іан Вайброу - відомий сучасний британський дитячий письменник, автор більше 110 книжок для дітей, що перекладені 27 мовами і видані в 28 країнах. Його книги відомі своїм гумором і варіюються від ілюстрованих книг-романів до оповідань та поезії.

У книжках зі знаменитої серії про Малого Вовчика на нашого героя та його непосидючих друзів чекають дивовижні пригоди, захопливі мандри, загадкові зникнення та нові знайомства.










  • Ірина Лазуткіна - журналістка, дитяча письменниця. Навчалася у школі пілотів "Київського повітроплавного товариства" та була членкинею льотного екіпажу на Чемпіонаті України з повітроплавання, працювала кореспонденткою на телебаченні.

Ви колись малювали свою мрію? А от Єнотик Бо, який мріяв навчитися літати на повітряній кулі, її намалював! Велетенську повітряну кулю, якою він керує сам, а з його наплічника визирає кротик Ом. Чи встигнуть друзі повернутися до початку «Монгольф’єрії», чи пробачить єнотикові вчитель Ас, чи вдасться Бо подарувати рожеву хмаринку подрузі Аї? Про це все ви дізнаєтесь у коли дочитаєте до кінця.






  • Мирослав Лаюк - український письменник. Його твори були перекладені й опубліковані 11 мовами, серед яких англійською у британських журналах. часник поетичних фестивалів та літературних подій у Південній Африці, Австрії, Хорватії, Чехії, Литві, Польщі тощо

Ківі народився в неволі, бо раніше птахолови упіймали його батьків у Новій Зеландії — на їхній батьківщині. І хоч Ківі — птах, та літати він не може. Але це не перешкоджає втекти йому із зоопарку. Адже в нього міцні ноги, і він надзвичайно прудкий. Життя на свободі може бути і веселим, і небезпечним. Ківі — перспективний футболіст, один із найкращих у команді птахів. Але чи вдасться йому з друзями перемогти в матчі команду щурів? Читайте у захопливій пригодницькій книжці.





  • Богдан Коломійчук - український письменник, автор історико-авантюрних, історичних та детективних романів. Володар гран-прі конкурсу «Коронація слова 2013» в номінації "Роман ".
Дія роману відбувається у першій половині XIX століття у Відні, Галичині та Баварії. Головний герой — молодший син геніального композитора Вольфганга Амадея Моцарта, Франц Ксавер. Попри успадкований талант, Франц не досяг батькової слави, але життя його було сповнене пристрасті, інтриг та пригод. А доля — тісно пов’язана зі Львовом, тодішнім Лембергом.
У творі гармонійно поєднуються жанри історичного, пригодницького та любовного романів, а динамічний сюжет тримає читача від першої до останньої сторінки.





  • Гайнріх Фінн - Олє - Німецький письменник і режисер. 2005 року з’явилася його перша збірка оповідань «Кишені, повні води» (також і у форматі електронної книги). 2009-го — збірка оповідань «Учора вже був день» (також і е-книга). 2011 року вийшла дитяча книга «Гноме Фрерку», а 2013-го — дитяча книга-трилогія «Дивовижні пригоди Мауліни Шміт». Крім того, автор видав ще багато аудіокниг, серед яких: «На моїй вершині» (2009), «Ти обертаєш голову, я обертаю голову» (2010), «Руки розбійника» (2013). Автор є володарем різних премій та стипендій.
Після закінчення школи двоє друзів наважуються на аван­тюру — вирушають до Стамбула. Самюель сподівається знайти там свого майже невідомого батька, власну ідентичність, відчуття дому, якого він ніколи не мав. Янік — навпаки, намагається втекти від ідеального дому, досконалих батьків та родинного затишку. Та насамперед Янік хоче переконатися, чи між ним і Самюелем все ще існує дружба, адже перед поїздкою трапилося те, що може безповоротно вплинути на їхні стосунки.
«Руки розбійника» — книжка про велику силу зв’язків, які лю­дина набуває за життя, іноді навіть всупереч власній волі. Їх складно змінити і дуже легко втратити, коли вже думаєш, що вони з тобою назавжди.

Немає коментарів:

Дописати коментар