12 вер. 2020 р.

З Днем народження, Гугл!

 15 вересня найпопулярнішій пошуковій системі Google виповнюється 22 роки.

День народження пошукової системи Google

Цікаво, що  слово «google» виникло коли один з друзів-творців системи неправильно записав математичний термін «googol» (гугол).

Щодня гугл змінює дудл, або ж тематичний малюнок. Зазвичай він присвячений певній події, або людині. За рік  компанія може змінює близько тисячі картинок. Неодноразово дудли були присвячені Україні. 

Google випустив дудл до Дня Незалежності України 2019 - afisha.tochka.net

Ось такий дудл, доприкладу, було випущено до Дня Незалежності України.

Google вітає з Днем незалежності України - Детектор медіа.

Перший дудл Google був найбільш незвичайним — у ньому повідомлялося, що засновники компанії виїхали на фестиваль і не зможуть оперативно реагувати на технічні проблеми.
 Великі гроші прийшли в Google тільки 19 серпня 2004 року. У цей день практично всі співробітники Google, включаючи кухаря і масажистку, стали мільйонерами.
 Засновникам Google Сергію Бріну і Ларрі Пейджу належить тільки 16% акцій компанії. Але навіть з таким пакетом акцій вони мають статок в 46 млрд доларів.
 У Google, крім людей, працюють ще й близько двох сотень козлів. Саме цим незвичайним співробітникам керівництво довірило догляд за травою в величезному кампусі компанії і її добриво. За тваринами доглядає спеціально найнятий пастух з собакою.
Основним джерелом доходів Google є реклама. Компанія заробляє до 20 млрд доларів на рік на ній. Це більше, ніж найбільші американські телекомпанії CBS, NBC, ABC і Fox разом узяті.

 


Немає коментарів:

Дописати коментар