5 трав. 2020 р.

«Професія, як ризик для життя»

Напередодні (4 травня) в усьому світі відзначають День пожежника. Сьогодні, любий читачу, пропонуємо тобі віртуальне знайомство з цією небезпечною, але цікавою професією.

Щоб працювати пожежником, треба бути сміливим, сильним і рішучим. А також вміти працювати в команді. Від швидких та злагоджених дій часто залежить життя людей.

Пожежник також має вміти добре орієнтуватися на місцевості і вміти визначати напрямок вітру, аби швидко загасити вогонь.

Від вогню пожежників захищають спеціальні костюми.

Пожежники мають спеціальні вогнегасники з білим порошком, що як і вода швидко гасять полум'я.





Пожежна машина має все необхідне для гасіння вогню: гідранти, насоси, шланги, вогнегасники, висувні драбини, резервуари з водою. 




У пожежній команді працюють собаки-рятувальники. Їхній гострий нюх допомагає знаходити людей, що загубилися в диму.

Цікаво, що українські собаки-рятувальники увійшли до сотні кращих у світі. 



Якщо пожежа виникла у важко доступному місці, туди направляють літак, що може перевозити до 6 тисяч літрів води. Воду набирають з озер, чи річок і скидають на полум'я. 


Якщо тебе зацікавила ця професія, пропонуємо добірку цікавих книг про пожежників.

Квентін Гребар "Я хочу бути пожежником" 


Напевно, коли Оскар виросте, він стане пожежником. А поки що є багато речей, яким він має навчитися… Хутчій гортай сторінки і скажи, яким саме.

Василь Тесля  Юний пожежник. Книга-гра 


Вправні пожежники.
Пожежна частина. Розкладний 3D ігровий набір


Ганна Чубач 
"Ще не вмію, а вже мрію! Моя майбутня професія"
Книга містить вірші відомої української поетеси Ганни Чубач про дитячі мрії щодо майбутньої професії: хтось хоче стати балериною, хтось — пожежником, а хтось — художником, не гіршим за Ольгу Звєреву, яка намалювала чудові малюнки до видання. Віршики у цікавій формі розкажуть малятам про професії та основні обов’язки різних працівників, щоб діти вже з малечку поважали роботу інших людей та мріяли про те, ким стануть подорослішавши.

Річард Скаррі "Місто Добрих Справ"


Мандрівка Містом добрих справ, де живуть тваринки різних професій. У цьому місті немає місця ледарям та неробам, натомість кожен має власну справу.Водопровідник гарно потрудився, аби новим мешканцям було зручно митися. А що робити, якщо почалася пожежа? Звісно, якнайшвидше викликати безстрашних пожежників. Ох і попітніли пожежники, рятуючи малого Рудика. Воду з-під землі насосами качали та будинок поливали. А як дитину врятували, то одразу шланги сушити розклали







Немає коментарів:

Дописати коментар