9 трав. 2020 р.

10 травня - День Матері

Історія Дня матері.

День матері уперше почали відзначати після Першої світової у Швеції, Норвегії, Данії, Німеччині та Чехословаччині До цього Британія святкувала так звану «материнську неділю» – у четверту неділю Великого посту.
Ідею віддати жінкам одну з неділь у році озвучували у США ще наприкінці 1800-х років, але тоді підтримки вона не отримала. Офіційно вітати всіх мам на планеті почали тільки на початку 20 століття завдяки сприянню окремих американських активісток.

Ребенок не отходит от мамы - что делать, если ребенок прилипала?

Традиції Дня матері 

Приміром, в США й Австралії заведено носити квіти гвоздики на одязі у цей день. Також важливо звертати увагу на колір пелюсток. Якщо квітка кольорова, то це свідчить про те, що мати жива. Білі гвоздики символізують пам'ять про померлих матерів.
В Україні це свято асоціюється з бузком, який рясно квітне саме у цей період.
З якого віку діти повинні спати окремо від батьків – Розвиток дитини

День матері в Україні

День матері в Україні уперше відзначили у радянському Львові – у 1929 році. Відтоді українки поширили цю традицію на землі Тернопільської області і Східної Галичини. Невдовзі СРСР заборонив відзначення цього свята, а вже з 1990 року завдяки зусиллям громадських організацій Свято матері повернулося до України. Офіційно День матері святкують в Україні з підписанням президентом відповідного указу від 10 травня 1999 року.
Безумовно, День матері - це одне з самих зворушливих свят, тому що кожен з нас з дитинства і до своїх останніх днів несе в своїй душі єдиний і неповторний образ - образ своєї мами, яка все зрозуміє, простить, завжди пожаліє і буде самовіддано любити незважаючи ні на що.

How to Pick the Perfect Flowers for Mother's Day – OrchidRepublic

Немає коментарів:

Дописати коментар