21 квіт. 2020 р.

22 квітня - День Землі


22 квітня в усьому світі відзначають знаковий день - Всесвітній день Землі. З цієї нагоди пропонуємо тобі низку цікавих фактів про планету на якій ми живемо.
  • 70% поверхні Землі - вода. 
  • Коли люди вперше поглянули на Землю з космосу, вона отримала своє друге ім'я - Блакитна планета.
  • Якщо історію Землі стиснути до 24 годин, то життя б з'явилося о 4 год.ранку, а рослини о 10:24 вечора. Об 11:41 в наслідок катастрофи, вимерли б динозаври, а людська історія розпочалася б лише об 11:58:43 вечора. 
  •  Земля складається з заліза, кисню і кремнію. Якщо планету розділити по її складу, виглядати цей ряд буде так: 32,1% заліза, 30,1% кисню, 15,1% кремнію і 13,9% магнію.
  •  Земля не кругла. Постійні оберти планети вплинули на її форму. Так, Земля сплюснута на полюсах, а на екваторі — більша на 21 км. Таким чином, із урахуванням форми Землі найбільшою гірською вершиною у світі вважають не Еверест, а неактивний вулкан Чимборасо в Еквадорі.
  • Земля має найкраще розташування у космосі. Із астрономічної точки зору, наша планета займає найбільш вдале місце для зародження і підтримання життя. Так, орбіта навколо Сонця знаходиться у межах зони з температурою, яка підтримує існування води у рідкому стані. Вчені вважають цей фактор вирішальним в існуванні форм життя.




   Любий друже! Що корисного ти зробив для довкілля? Можливо, разом з батьками посадив деревце, або прибрав сміття? Чи власноруч змайстрував годівничку?
Якщо ти зробив хоч одну корисну справу для природи, ти - молодець і можеш собою пишатися. 



Немає коментарів:

Дописати коментар