20 лист. 2020 р.

День гідності та свободи.


Саме цього дня, 21 листопада, з різницею у дев’ять років, розпочалися дві революції, які змінили долю сучасної України, – Помаранчева революція 2004 року та революція Гідності 2013-2014 років.
Саме тоді розпочалися перші протестні акції.Українці вийшли з мирним протестом на майдан Незалежності в Києві, щоб відстояти свої цінності та свободу у відповідь на рішення тодішньої влади щодо припинення курсу на євроінтеграцію та скасування процесу підготування до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Нехтування законодавчо закріпленими пріоритетами зовнішньої політики України, якою, власне, і була Угода про асоціацію між Україною та ЄС, спричинило обурення українців.
Це історично важливий та пам’ятний для українців день, адже Революція Гідності стала переломним етапом в історії української державності. Події на Майдані довели незламність та відвагу українських патріотів, які ціною власного здоров’я і життя відстояли майбутнє нашої держави, ставши символом нескореності та сили українського духу.

Немає коментарів:

Дописати коментар