10 черв. 2020 р.

Журнал "Малятко" - ювіляр!

                                                    Журналу "Малято" - 60 років!!!



"Малятко" - щомісячний, яскраво ілюстрований журнал, друкує казки, вірші, пізнавальні оповідки, саморобні іграшки. Пропонує загадки, розфарбовки, пісеньки з нотами, сценарії дитячих свят,кулінарні рецепти. Влаштовує найрізноманітніші акції й конкурси.
Журнал був заснований в 1960 році українським письменником Борисом Харчуком. Це був перший радянський журнал для дітей, що видавався українською мовою.
В журнал писали такі відомі особистості як Оксана Іваненко, Микола Вінграновський, Олесь Гончар, Євген Гуцало, Гриць Бойко, Наталя Забіла та багато-багато інших.
Тепер замість офіційного "щомісячний журнал ЦК ЛКСМ України для дошкільнят", на його барвистій обкладинці вказано: "щомісячний журнал для дітей", а герої журналу Малятко та його подружка Калинка вже не мріють стати жовтенятами, не вітають українських діток з жовтневими чи травневими святами, а пропонують вивчити колядки та написати до редакції про свій славний український рід. 
Журнал активно листується з дітками. Жоден дитячий лист не залишається без уваги. Кожній дитині надсилається відповідь у фірмовому конверті, на яскравій Малятковій листівці. І коли маленький читач отримує особистого листа від Малятка - це для нього значна подія.
                                                                                      
 Не зважаючи на відсутність матеріальної підтримки редакція журналу влаштовує найрізноманітніші акції і конкурси. Безкоштовно отримують журнал дитячі будинки - це одна з чудових традицій "Малятка".

                                                                     


Ми вітаємо улюблений журнал "Малятко"  з ювілеєм!!!
Дякуємо, що ви з нами!


Немає коментарів:

Дописати коментар