19 трав. 2014 р.

Виставки та заходи бібліотеки-музею

Книжка + іграшка = завжди цікаво!
 
13 травня - 6 червня - виставка приватної колекції пожежних машин начальника міського відділу управління ДСНС України в Тернопільській області Ігора Павука
та правила пожежної безпеки під час літніх канікул

 

19 травня – 6 червня – виставка робіт Тернопільського професійного ліцею моделювання одягу та перукарського мистецтва «Витоки глянцевого журналу та манекену»
 
Виставка відкрита до  Лялько-паті «МодНЯШКА» 29 травня
 
Герої літературних творів в іграшках
 
 "У нашого Омелька невелика сімейка..."
Українська народна казка "Кривенька качечка"
Українська народна казка "Курочка ряба"
"Ліга непарних шкарпеток" Галини Вдовиченко
"Попелюшка" Шарль Перро
"Барон Мюнхаузен" Рудольф Еріх Распе
і, звичайно,

"Пригоди Мумі-тролів" Туве Янссон
 
Мумі-тролі — казкові істоти, жителі Долини мумі-тролів, герої дитячих творів Туве Янссон.
Долини мумі-тролів заселяють мумі-тролі, хропусі, мумрики, мудрики, гемулі, мюмлі, чепурулі з капарулями та інші істоти, наділені рисами і людей, і тварин. У них є "обличчя", і своїми характерами, поведінкою, вчинками, звичаями і звичками ці персонажі надзвичайно схожі на людей - вони бліднуть, червоніють, вибачаються, дякують, п'ють каву і сік, танцюють, сваряться. Але мешканці долини Мумі-тролів зовсім не люди - у багатьох з них є лапи й хвіст ("Присягаюся своїм хвостом!" — улюблений вислів Мумі-троля).
 
У нас в бібліотеці  завдяки вмілим рукам майстрині Ольги Гасай поселився Мумі-тато.
Народився за найнезвичайнішого розташування зірок і залишений у Будинку підкидьок Гемулихи. Замолоду багато подорожував, сам збудував Мумі-будинок. Він також найвідоміший письменник у Долині Мумі та на її околицях. Талановитий, вірний своїм уподобанням, дружбі, здатний на екстравагантні витівки, заохочує все неординарне у своєму оточенні.
 
Разом з ним та чарівним капелюхом читатимемо історії про мумі-тролей. Серію новеньких книг нам подарувало "Видавництво Старого Лева"!
 
У цьому році святкуємо 100-річчя від дня народження авторки Ту́ве Марі́ка Я́нсон — (швед. Tove Marika Jansson; *9 серпня 1914, Гельсінкі — †27 червня 2001, Гельсінкі) — фінська художниця шведського походження, романістка, дитяча письменниця та ілюстратор.
 
 
Від іграшки до книжки і навпаки!
 



Немає коментарів:

Дописати коментар