15 жовт. 2024 р.

Майстерклас «Виготовлення об‘ємної фігурки - Гарбузик»

 З чим у вас асоціюється осінь? 🍁🍂🍁

Для наших користувачів з опалим листям, щедрим урожаєм, «затишним» читанням та рукоділлям.

Щоб відтворити кольори осені, провести з користю час та обрати книги для домашнього читання до нас завітали четвертокласники ТЗОШ №27.

Навчали виготовляти об‘ємну композицію «Гарбузик» майстрині, керівниці гуртків «Моделювання іграшок-сувенірів» і «Весела бісеринка»Тернопільської Станції Юних Техніків Зояна Жеребна і Тетяна Семенець. 

Різнобарвні дитячі роботи додали яскравих відтінків похмурим осіннім дням. 

8 жовт. 2024 р.

Квест-гра « Казки читаємо, у казку зіграємо!»

 Читання казок може перетворитись в неймовірно цікаву та веселу гру🧩📚Особливо, якщо активно виконувати завдання квесту «Казки читаємо, у казку зіграємо!», який ми розробили для наших користувачів, учнів 2-А класу Тернопільська загальноосвітня школа 20 імені Руслана Муляра 

Дякуємо класній керівниці Зоряні Богданівній Стрільчук та шкільному бібліотекарю Ларисі Кукурічці за дві команди допитливих дітей. Завдяки їх активній участі у виконанні завдань час промайнув непомітно. 

Наприкінці квесту всі учасники отримали подарунки🎁

7 жовт. 2024 р.

Незламна творчість Олени Ходюк

 «Казки з дрімайликової торби», «Гремислава», «Сонце в маминих руках», «Казки незламності» - книги талановитої письменниці з Шумська Олена Ходюк, які користуються неабияким попитом у нашій книгозбірні. 

До переліку сьогодні додалася літературна новинка авторки - «Легкокрилі серця», що зацікавила і учнів - четвертокласників школи №27, і їх вчителів, які завітали на презентацію творчості письменниці. 

Тепла зустріч викликала багато посмішок, цікавих дитячих запитань та позитивних вражень. 

Пані Олена зуміла за короткий час стати для дітей настільки близькою, наче подруга, якій хочеться розповісти все-все-все…

3 жовт. 2024 р.

IT-проєкт «Програмувати? Легко!»

 Вивчення курсу програмування продовжується👩‍💻👨‍💻

Сьогодні юні програмісти - користувачі бібліотеки довершили першу власноруч створену гру. Мета гри - збирати предмети, керуючи головним персонажем і уникаючи злого. Адже зустріч з ним означатиме закінчення гри. 

Далі буде!

#програмувати_легко

2 жовт. 2024 р.

Зустріч з поетесою «Ніжна і чуттєва Ольга Мороз-Кміт»

 Ніжна і чуттєва поетеса Ольга Мороз-Кміт презентувала у нашій книгозбірні свою нову збірку «Сон №9». 

Студенти ВСП "ТФК ТНТУ" з викладачем Наталя Алексевич слухали ліричні вірші авторки, насолоджувалися її творчістю та невимушеним спілкуванням. А також отримали книги з автографом у подарунок.

1 жовт. 2024 р.

Година-пошана: «Нескорені історії про Героїв України»

 1 жовтня відзначаємо цілу низку важливих свят:

🇺🇦День захисників і захисниць України;

🇺🇦День українського козацтва;

🇺🇦День Покрови Пресвятої Богородиці.

Зіграти у квест-гру з такої нагоди до нас завітали четвертокласники ТПШ №2. Діти рошифровували ребуси, взяли участь у вікторині, зіграли у японське судоку на український манер. 

У цей незвичний спосіб дізналися  багато цікавих історичних фактів про українських воїнів, перетворивши навчання у захопливу гру. 

За активність та спільний підхід до справи обидві команди гравців були нагороджені медалями «Кращий дослідник..» та «Краща дослідниця історії».