28 лип. 2023 р.

Патріотична акція "Ми - маленькі українці"

 ( До Дня Української Державності)


28 липня 2023 року , у День Хрещення Київської Русі,  українці вдруге  відзначають державне свято – День Української Державності. Свято встановлено Указом Президента України від 24 серпня 2021 року, який був підписаний під час урочистостей до Дня Незалежності . Відповідний закон 31 травня 2022 року ухвалила Верховна рада.

Мета  свята - утверджувати зв’язок сучасних українців з багатьма поколіннями нашого народу, нагадувати, що українське державотворення має понад тисячолітню традицію, культуру, самобутність українців. А також  протистояти  російській дезінформації та історичним фейкам про нібито єдність походження українського та російського народів.

Не випадково було обрано і дату святкування Дня державності. Адже, кожного року 28 липня відзначають День хрещення Київської Русі. В цей день Володимир прийняв християнство як державну релігію, що передалося й Україні. Ця подія є першою згадкою про окрему українську державу, яку описує «Повість минулих літ».

З наступного року це свято святкуватиметься 15 липня за новим літочисленням. У мирний час цей день буде державним вихідним.






































Немає коментарів:

Дописати коментар