4 лист. 2019 р.

Мініпроєкт "Знайомся! Його величність письменник"

Любий друже!
Поки на дворі осіння прохолода так хочеться закутатись у тепле одіялко, попити гарячого чаю і, звісно, прочитати щось цікавеньке.
Сьогодні ми пропонуємо тобі зануритись у світ захоплюючих пригод. А допоможе у цьому Ніна Воскресенська та її "Першокласні історії".
 Цікаві факти: 

  • справжнє ім'я письменниці - Ніна Мацебула;
  •  свій перший великий твір (шість сторінок зошита у косу лінійку)  написала в другому класі. Хоча це був, звичайно, частково плагіат на тему народних казок, але він мав шалений успіх, і був оцінений великою (на півсторінки) «п’ятіркою» (тоді це був найвищій бал). На жаль, цей раритет не зберігся.Авторка не пам'ятає ні назви твору, ні того, про що в ньому йшлося або як звали його героїв.
  • за фахом - океанолог (дослідниця світового океану). Деякий час довелося побути «морським вовком» і, навіть, пережити кілька справжніх морських пригод зі штормом та зламаною щоглою, і підйомом підводного човна прямісінько під нашим експедиційним кораблем;
  • попрацювала індженером, програмістом, журналістом, верстальником, редактором, лаборанткою у кабінеті хімії і...бетонником;
  • дипломант конкурсу "Коронація слова" за повість "Володар Країни мрій". 
  • дала жартівливу пораду хлопчикам про те, як правильно смикати дівчат за косички: "Стати прямо. Ноги на ширині плечей. Руки вздовж тулуба. Якомога повільніше підняти праву руку, вхопити дівочу косу й різко смикнути вниз або під кутом 45 градусів. Потім різко відпустити, розвернутися на 180 градусів і … тікати не озираючись. Згодом, потираючи синьці та перелічуючи волосини у поріділому чубі, спитати себе: «Можливо, варто було привернути до себе увагу в якійсь інший спосіб? »
Книги:

"Першокласні історії"
Результат пошуку зображень за запитом "першокласні історії"
Збірка містить різноманітні пізнавальні історії. Тут вам порада "Як приборкати вчительку". Відповідь на запитанння "Навіщо вчитися", або "Куди зникли галки". А ще "Повернення з віртуального світу", "Чудодійні пиріжки", "Вогнедишне чудовисько". Ііі...тут "Прощавай, перший класе!".

"ВесеЛітери"

Воскресенська Ніна Веселі Літери
Літери цієї абетки можуть стати ріжком морозива, футбольними воротами, зламаним гребінцем...А все тому, що причаїлися вони у кумедних малюнках, очікуючи, коли малюк нарешті дістане їх зі схованки..

Немає коментарів:

Дописати коментар