19 жовт. 2019 р.

Мініпроєкт "Знайомся! Його величність письменник"

Любий друже!

Ти вже знаєш, що письменниця Галина Вдовиченко колекціонує рукавички. А донька Сашка Дерманського вигадала "Медмедів"...
 Розумний Павучок продовжує знайомити тебе з сучасними українськими письменниками, цікавими фактами про них, та книгами, які радимо прочитати.

*Усі запропоновані книги є в нашій бібліотеці.

Отож, знайомся - Леся Воронина.

Цікаві факти:
  • Леся Воронина - киянка. Їй 64 роки (21.03.1955)
  • Дружина письменника Євгена Гуцало
  • Працювала кур'єром, лаборанткою в школі, електромонтером на деревообробному комбінаті, екскурсоводом. І це ще під час навчання в Київському університеті. 
  • Любить подорожувати. Мандрувала Україною автостопом та Польщею на байдарках (це були спливи по Мазурських озерах, польських річках і річечках). 
  • Написала понад 100 сюжетів коміксів.
  • Вважається, що ім'я Леся - псевдонім, але це справжнє ім'я письменниці. Все тому, що радянська влада іноді забороняла українські імена (серед них і ім'я Леся), тому у всіх документах було написано Олена.
  • На запитання "що попросила б у золотої рибки" Леся Воронина відповіла так: "Я б попросила Золоту Рибку, щоб з нашого життя зникло хамство і жорстокість, щоб люди жили за законом: не роби іншим того, що не хочеш, щоб зробили тобі"

Серія книг "Таємне товариство"


Сміливий Клим Джура приймає запрошення на екстремальний відпочинок на горі Підстава. Навіть попри таку назву місця...
Тут ще й космічні прибульці задумали лихе - перетворити Землю на свою колонію. Та чи вдасться це їм? Особливо, якщо супротивник Клим Джура розуміє мову інопланетян і вміє читати їхні думки. Порятунок людства від інопланетян - ризикована справа, що загартує дух. 

"Суперагент 000"


Що робить суперагент 000? Розплутує найзагадковіші злочини, перемагає найхитріших і найпідступніших ворогів. І, звичайно, рятує світ. Детектив, у якому багато жартів, іронії, зможе зацікавити як дітей, так і підлітків. 

"Пригоди голубого папуги"


Історія, сповнена шалених пригод, небезпеки і таємничості..
До секретної підземної схованки, у якій живуть тварини, що втекли від господарів, випадково потрапляє балакучий папуга Антось. Додати сюди хижого кота Чака, що раптово став вегетеріанцем..А ще двох прибульців Круця і Дрона, котрі, пролітаючи повз Землю, втрапили в аварію... І комп'ютерну гру, придуману підступним чаклуном.У результаті отримаємо  одразу три захоплюючих оповідання, що варті уваги. 




Немає коментарів:

Дописати коментар