6 серп. 2017 р.

Що читають діти влітку: 10 найпопулярніших книг


Розумний павучок склав рейтинг книг, про які найбільше запитували і читали у нашій бібліотеці.

10. Туве Янссон "Країна мумі-тролів"
Це перша з трьох книг серії «Країна Мумі-тролів». Написала її знаменита казкарка Фінляндії Туве Янсон. У книзі йдеться про кумедних мумі-тролів та інших дивовижних істоток, що населяють Долину Мумі.
.

9. Дж. Ролінг "Фантастичні звірі і де їх шукати"
У книзі розглянута історія магічної зоології, описано 75 різних видів, знайдених по всьому світу. Інформація, що міститься в книзі, зібрана Скамандером протягом багатьох років спостережень та подорожей по 5 континентах. Книга є обов'язковим навчальним посібником для першокласників Гоґвортсу. Вступ до цієї книги написано Альбусом Дамблдором.
Примітною особливістю книги є позначки, залишені Гаррі та Роном. Так, наприклад, з них ми дізнаємося, що Гоґвортс знаходиться в Шотландії.

8. Сашко Дерманський “Чудове чудовисько і погане поганисько”
 Нова порція смішних, моторошних і захопливих пригод чекає на  тебе.
Погане Поганисько готове звоювати усіх нас, але в сучасній Україні так багато відважних малих і  великих героїв, що навіть абсолютне зло не завжди має шанс на перемогу...

7. Всеволод Нестайко “Тореадори з Васюківки”
 Важко знайти в нашій літературі щось настільки веселе, талановите й дотепне, як ця неперевершена книга Всеволода Нестайка, якого часто називають Гоголем сучасної української дитячої літератури. Недаремно «Тореадори з Васюківки» перекладено двадцятьма мовами і внесено до Особливо Почесного списку Андерсена як один із найвидатніших творів світової літератури для дітей.

6. Галина Малик “Незвичайні пригоди Алі”


 Герої популярної трилогії «Незвичайні пригоди Алі», яку написала улюблена казкарка української малечі Галина Малик, допоможуть тобі зрозуміти, що все-все на світі залежить від кожного з нас. А найбільше від нас залежить наше майбутнє! І тому дуже важливо доводити усі справи до кінця і, подібно до дівчинки Алі, відважно боротися з брехливими обіцянками-цяцянками та іншими сяк-таками. Адже через невиконані обіцянки наше майбутнє може перетворитися на мильну бульбашку...
5.Льюїс Керролл “Аліса в Країні Чудес”


Дитячий роман-казка, написаний англійським професором математики Чарлзом Лютвіджем Доджсоном (він же Льюїс Керрол); опублікований 26 листопада 1865 року. Як продовження історії у 1871 було видано роман «Аліса в Задзеркаллі». Українською твір вперше було перекладено 1960-го року Галиною Бушиною.
4. Зірка Мензатюк “Таємниця козацької шаблі”


 Усе почалося з того, що в сімейства Руснаків з`явилася Машка — пошарпаний, але все ж нічогенький автомобільчик. А далі... привид повідомив, що старовинна реліквія у небезпеці, — і почалися шалені перегони, небезпечна, сповнена містики і захвату мандрівка замками України у пошуках козацької шаблі...

3. Леся Воронина “Таємне Товариство Брехунів
Що б ви зробили, якби довідались, що на Землю має прибути десант космічних піратів-синьомордів? Мабуть, знизали б плечима й вирішили, що це дурний жарт. Та, виявляється, загроза цілком серйозна, адже синьоморди мають на нашій планеті своїх агентів, котрі вже підготували вторгнення космічних завойовників. І лише Клим Джура та його вірні друзі можуть врятувати людство від страшної катастрофи. Але для цього треба проникнути у підземний саркофаг, розгадати таємницю давніх єгипетських богів і оживити Сонячного Сфінкса.
2. Роальд Дал “Чарлі і шоколадна фабрика”

Казково-фантастичний роман англійського письменника Роальда Дала про пригоди хлопчака Чарлі Бакета на шоколадній фабриці геніального і дивакуватого кондитера містера Вонки.

1. Галина Вдовиченко "36 і 6 котів"
 36 і 6 котів – саме стільки, не більше й не менше, хвостатих героїв Галини Вдовиченко – оселилося одного дощового вечора в помешканні пані Крепової попри її бажання. Але серце непоступливої господині до котів-безхатьків прихилила киця-сфінкс Баронеса. Ані пані Крепова, ані її племінник Стас навіть уявити собі не могли, чим обернеться вторгнення у їхнє маленьке помешкання 36 дорослих і 6 маленьких котів.



Немає коментарів:

Дописати коментар