30 вер. 2014 р.

БІБЛІОФЕСТ IV

«Бібліотека – це казка, скарбниця всіх благ людського духу»

29-30 вересня знову закрутив місто у читацькому вирі БІБЛІОФЕСТ IV – бібліотечний фестиваль «Українська героїка». Зустрічі, презентації, книги, письменники і читачі, квести, виставки та всеукраїнський марафон - все, щоб зацікавити, донести до читача, познайомити та зарекомендувати безцінне джерело пізнання – книгу.
Перший день фестивалю в бібліотеці-музеї національної іграшки №5 для дітей був насичений цікавими заходами та акціями.

Бібліотекарі разом з менеджером видавництва «Навчальна книга Богдан» Валентиною Січкоріз провели літературну квест-гру за творами В. Рутківського та презентацію творів автора. 









Після цікавої подорожі сторінками книг учні 4-Б класу школи-садка №7 взяли участь у всеукраїнському "КНИЖКОВОМУ МАРАФОНІ 42" від уже відомої в Тернополі авторки проектів книжкових шпаківень «Додай читання» та проекту «Тату, почитай!» Євгенії Пірог. Марафонський забіг 42 кілометри, а у книжковому марафоні кожна книжка – один кілометр. Під час заходу дітям вдалося пробігти аж 10 кілометрів книг – тобто розповісти, порекомендувати для прочитання іншим дітям аж про 10 улюблених книг. І як у всякому марафоні, естафету передали далі - бібліотеці №5 для дорослих, книгарні «Є» міста Тернополя та видавництву «Навчальна книга Богдан».



Також у цей день учні 4-А класу ТНВК № 7 взяли участь у відкритті фан-клубу Туве Янссон до 100-річчя від дня її народження. Менеджер Видавництва Старого Лева Тетяна Мельник та заступник головного редактора Катерина Міхаліцина були гостями на цьому заході та презентували найсвіжіші новинки видавництва. А також діти разом з лялькою-героєм твору та майстринею, яка пошила головного героя для музею іграшок, Ольгою Гасай посмакували імбирним печивом за рецептами книги «Рецепти МУМІ-МАМИ». За результатами відкриття фан-клубу було вирішено зібрати наступне засідання клубу в жовтні про точну дату якого буде повідомлено на нашому блозі.



















Ще однією подією цього дня стало відкриття виставки персональної колекції іграшкових ретро-машин з колекції відомого в краї, та й в Україні, бізнесмена, мецената та власника колекції Тараса Демкури. Цю колекцію пан Тарас збирав уже давно і, як розповів, здійснив цим одну зі своїх дитячих мрій. Крім цього, Тарас Володимирович є власником колекції оригінальних ретро-машин, які часто можна побачити на вулицях міста, чи фестивалях, на радість дітям та усім жителям.




































Величезна колекція з більш як ста автомобілів, вперше представлена на огляд відвідувачів, зокрема дітей, розміщена на виставкових вітринах в музеї національної іграшки, що при бібліотеці №5 для дітей. Кумедна колекція з пасажирами, що ніби поспішають на весілля і створили затор, колекція металевих ретро-машин, які також збилися в групку в іншому місці музею, лімузини, каділаки, і навіть легендарна машина Бетмена – все, щоб зацікавити відвідувача. Адже, основна мета незмінна – залучити дитину, та й дорослого, до читання, до знань, до пізнання та пошуку нового. З цією ж метою до бібліотеки ефектно під`їхав легендарний Mercedes-Benz, синій кабріолет, який не залишив байдужими ні читачів, ні відвідувачів, ні гостей, ні простих перехожих. Ще однією акцією було читання в кабріолеті. Яка б розкіш не була, а знання і жага до пізнання повинні бути – була мета такої акції.






Дуже приємно, що поряд з цією розкішною колекцією відомого бізнесмена розмістилась невеличка, але цікава, колекція наймолодшого читача бібліотеки, ще дошкільника Ростислава Заяця.


І на завершення цього фестивального дня учні 10-х класів школи № 22 зустрілися з відомим письменником, журналістом, переможцем конкурсу «Коронація слова 2003», викладачем Олександром Вільчинським. Зустріч мала назву «Люди і долі». Пан Олександр поділився з дітьми життєвими історіями, які ввійшли в його твори, розповів про своє життя та причини, що підштовхнули його до писання.





«Бібліотека – це казка, скарбниця всіх благ людського духу» - і це справді так, адже лише в таких культурних закладах, які зберігають та примножують, прищеплюють любов до духовності та літературного слова можна виплекати справді розумне, гідне та прогресивне покоління.


Немає коментарів:

Дописати коментар