10 січ. 2014 р.

Тонування на кавовій- та какао-основі

Тонування на кавовій основі.

Для процесу знадобиться:
  • Розчинна кава;
  • Мелена кориця;
  • Какао - порошок;
  • Окріп;
  • Клей ПВА


1. У чашку кладемо 1 повну столову ложку розчинної кави, додаємо трохи кориці. Заливаємо все це приблизно 50 мл окропу. Добре перемішуємо і даємо трохи охолонути. До теплого стану.
 
В окрему ємність кладемо 1 повну ложку ПВА. Буквально по одній ложці починаємо додавати кавово - коричний розчин., ретельно вимішуючи до однорідної консистенції. Коли ПВА з кавою стануть досить рідкою субстанцією, залишок кавової суміші сміливо виливаємо в банку і остаточно вимішуємо.



Намагайтеся фарбувати розчином тільки тканину, не допускаючи, щоб промокла набивка. Для цього пензель чи губку з тонувальним розчином злегка відтискаємо до краю банки.

Якщо  ж все таки промочили сильно тканину - не впадайте у відчай, відразу ж інтенсивно промокніть надлишки паперовим рушником. І взагалі, в процесі тонування час від часу промокайте і акуратно розтирайте цим рушником розчин по поверхні, підсушуючи таким чином свою заготовку і, одночасно, вирівнюючи колір поверхні.




Тонування на основі какао.

2. У невелику чашку кладемо 1 - 1.5 ст. л. какао, заливаємо дуже невеликою кількістю окропу (20-25мл), розмішуємо, даємо трохи охолонути. Виходить розчин середньої густоти.
В окрему ємність наливаємо трохи (3-4 ч. л.) першого (кавового) тонувального розчину і додаємо в нього розчин какао. Колір визначаємо на свій смак.







Немає коментарів:

Дописати коментар