15 лип. 2016 р.

Топ-8 найпопулярніших книг

Привіт-привіт, мій маленький читачу!
Пропоную тобі ознайомитись із найпопулярнішими книгами у нашій бібліотеці. Чому найпопулярнішими? Тому, що так вирішили наші читачі.


Леся Воронина 
"Таємне товариство боягузів"


Одного разу звичайнісінький хлопчина, навколо якого все було похмурим і буденним, захворів. Проте «хвороба» — геть не звичайнісінька, і якщо чесно, навіть дуже захоплююча. Не треба викликати лікаря, не треба пити ліків і лежати в ліжку, а краще віддатися їй сповна, адже ця хвороба — пригодоманія! Перший симптом — поява чудернацьких предметів, часових та просторових переходів на рідній і давно знайомій вулиці. Другий симптом — коли найрідніші люди, мама з татом і бабуся, виявляються супергероями, які мають родинні таємниці, передані їм із давніх часів. І третій симптом — це така блискавична швидкість подій, що зупинити чи перервати їх неможливо. Та й не треба, адже перш ніж рятувати світ від прибульців-синьомордів, потрібно ретельно попрацювати над собою — пройти випробування, позбутися страхів, стати сміливим і приготуватися до карколомних пригод.

Наталія Турчинська "Спілка рудих. Скарби"


                                                 

У підлітковому віці кожен мріє про пригоди, але декого ці пригоди наче знаходять самі. Так сталося і зі школярами у цій книзі.
Починається твір із кота, рудого, хитрого і значно розумнішого, ніж у реальному світі може бути тварина. Він теж нишпорка і детектив, хоч і не може розмовляти. Рудий кіт обожнює пригоди так само, як і його юні хазяї – близнюки Оля та Олекса Солодухи. Рудий розбійник Охрім слідкує за дивними людьми, які виявляються шукачами скарбів. Саме завдяки йому діти лізуть до підземелля через каналізаційний люк, а згодом знаходять ще одну підземну стежку від ріки...

Луїза Олкот "Маленькі жінки"


Повість Луїзи Мей Олкотт «Маленькі жінки» можна без перебільшення назвати одним з найвідоміших творів класичної американської літератури для юнацтва. Ця щира, зворушлива книга про дитинство і юність чотирьох сестер, витримала неймовірну кількість видань, користується величезною популярністю і в наші дні.

Сашко Дерманський 

"Чудове Чудовисько і погане поганисько"


Блискучі діалоги, живописні характери, природна й багата художня мова яскраво засвідчують, що Сашко Дерманський гідно продовжує літературні традиції наших веселих класиків — від Котляревського й Гоголя до Остапа Вишні і Всеволода Нестайка...
Нова порція смішних, моторошних і захопливих пригод чекає на  тебе. Погане Поганисько готове звоювати усіх нас, але в сучасній Україні так багато відважних малих і  великих героїв, що навіть абсолютне зло не завжди має шанс на перемогу...


"Чудове Чудовисько в країні жаховиськ"


Другий твір з майбутньої трилогії «Чудове Чудовисько в Країні жаховиськ» можна без перебільшення назвати однією з найвеселіших книг українських письменників. Крім улюблених читачем героїв, з якими їм довелося зустрітися в першій частині книги, у другій її частині з'являються нові, не менш цікаві і колоритні персонажі, які не раз викличуть у вас розчулення і посмішку.


 Ізабель Абеді "Аплодисменти для Лоли!"


Лола — дівчина-кішка. Вона не лише супергероїня, яка рятує світ від абсолютного зла, але й талановита кіноактриса, котра викликає захват у глядачів своїм драматичним талантом. На жаль, усе це відбувається лише ночами, коли Лола не може заснути й поринає у світ своїх фантазій. Вдень же вона — Білосніжка у шкільній виставі. Шлях до слави, як відомо, ніколи не буває простим. Але цілком несподівано Лолу та її найкращу подругу Фло запрошують пройти кастинг на головні ролі у фільмі «Дочки Дракули»! І вчорашня дівчина-кішка вже бачить себе в ролі дочки знаменитого на весь світ вампіра…



Віктор Терен "Повістинка про Потворка"


У центрі сюжету – непотрібна дитина, Потворко – так його всі дражнять і так називає себе він сам. Цікаво, що перетворився він на «потвору» (покруча, не такого, як усі) через зовнішні чинники, спровоковані тиском суспільства, а не закладені природою. «Бути тобі Потворою» – каже хлопчику баба, і так воно і стається. Саме ця дитина тікає з рідної «планети Ч»…


Ірина Потаніна "Ну чисто Янгол!"


Чи знаєте ви, що у янголів, як і в людей, теж бувають конкурси краси? Чи знаєте ви, що переможниця такого конкурсу стане дружиною принца? А чи знаєте ви, що претенденток, які не пройдуть у фінал, віддадуть на поживу дракону?.. Певне, що не знаєте. Так само, як і не знаєте, як із монстра і грім-дівки зробити справжнього янгола. А ось Ірина Потаніна знає, і зовсім не проти поділитися секретами.


11 лип. 2016 р.

7 книг, від яких неможливо відірватись


1. Джоан Роулінг "Гарі Потер"
 
 
Ціла серія дивовижних пригод Гарі та його друзів не залишить байдужими як і дітей, так й більшість дорослих. Книги про пригоди юного чарівника Гарі Поттера, який змагається зі злим чарівником Волан-де-Мортом, що навів страх на весь чарівний світ неабияк популярні в усьому світі.
 
2. Клайв Льюїс "Хроніки Нарнії"
 
 
Збірка творів про чарівну країну, в якій живуть тварини, що вміють розмовляти, добрі та злі маги, воїни та завойовники. Маленька Люсі відкриває для себе цей чарівний світ, який увесь цей час ховався  у ... шафі. Дівчинка приводить туди сестру і братів. З цього й розпочинаються захоплюючі пригоди в чарівній країні.
 

 
3. Антуан де Сент-Екзюпері
"Маленький принц"
 
 
Мудра казка-притча, яку варто перечитувати дитині ще змалечку. Вона просто й зрозуміло навчає цінувати дружбу і любити усім серцем, змушує задуматись над тим, що насправді важливе у житті.
 
4. Всеволод Нестайко
"Тореадори з Васюківки"
 
 
Головними героями книги є прості школярі з села Васюківка — Павлуша Завгородній і Ява Рень. Шибайголову Яву та більш спокійного й розважливого Павлушу об'єднує щире бажання прославитися на весь світ. Для цього вони впродовж всієї трилогії намагаються стати тореадорами, зловити іноземних шпигунів зі свого села, підкорити Київ та багато іншого. Головне послання книги — справжня дружба, самопожертва, готовність прийти на допомогу нужденній людині.

5. Астрід Ліндгрен
"Пеппі Довгапанчоха"
 
 
Неймовірно захоплююча дитяча пригодницька повість, що вийшла з-під пера шведської письменниці Астрід Ліндгрен, про дівчинку з дивним іменем – Пеппі Довгапанчоха. Дівчинка має колоритну яскраву зовнішність, що підкреслює неординарність її натури, носить панчохи різного кольору, спить з ногами на подушці, голову вкриває ковдрою, товаришує із сусідськими дітьми, разом вони вдаються до неймовірних витівок.
 
6. Роальд Дал
"Чарлі і шоколадна фабрика"
 
 
Казкова повість  про пригоди хлопчака Чарлі Бакета на шоколадній фабриці геніального і дивакуватого кондитера містера Вонки. Ексцентричний шоколадний магнат містер Віллі Вонка, який провів на самоті десять років на своїй фабриці, оголошує, що хоче влаштувати розіграш п'яти золотих квитків, які дозволять п'ятьом дітям побувати на його фабриці. Після екскурсії кожен з них отримає довічне забезпечення шоколадом, а один - буде нагороджений якимось особливим призом.
 
7. Льюїс Керрол
"Аліса в країні чудес"
 
 

Аліса біжить за Білим Кроликом і раптово провалюється в глибоку кролячу нору, яка виводить її в загадкову кімнату з безліччю зачинених дверей. Крізь одну з них вона бачить прекрасний сад, але ніяк не може туди пролізти, бо дверцята надто малі. Аліса помічає, що з'їдені пиріжки або гриби, а також випиті рідини призводять до зміни її росту. В результаті вона ледь не тоне в морі сліз, виплаканих нею ж. Потім ледь не ламає будинок Білого Кролика і опиняється в будиночку Герцогині, де зустрічає Чеширського Кота.